ÖNEMLİ HUSUSLAR

  1. Yeditepe Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi (YUTTO) tarafından koordine edilen bu programa başvuran girişimlerin ortaklarından en az birinin Yeditepe Üniversitesi (akademisyen, öğrenci, idari personel) veya İstek Vakfı (görevli, öğrenci, idari personel) mensubu olması şarttır. Katılım öncelikleri ve itirazlar YUTTO tarafından ele alınacaktır. Başvuruların değerlendirme sonuçlarına 5 iş günü içinde itiraz edilebilir.
  2. 18 yaşından küçük katılımcıların yasal velilerinden yazılı onay alınması zorunludur. Lise öğrencilerinin başvurularında öğretmenleri rehber kişi olarak belirtilmelidir. Rehber öğretmen, katılımcı grubun tüm faaliyetlerinden sorumlu olacak ve tüm hukuki sorumlulukları kabul edecektir.
  3. Programa bireysel veya grup olarak başvuru yapılabilir. Bireysel başvurularda, başvuru sahibinin bu sözleşmede yer alan tüm katılım şartlarını karşılaması gereklidir. Her başvuru sahibi veya grup lideri, başvurulara ilişkin tüm iletişimden sorumlu kişi olarak kabul edilir.
  4. Eksik veya hatalı doldurulan başvuru formları değerlendirmeye alınmayacaktır. Katılımcı, başvuru formunun doğru ve eksiksiz olduğunu taahhüt eder.
  5. Her ekip veya ekip üyesi, program kuralları gereği yalnızca bir iş fikri ile başvurabilir. Aynı kişinin birden fazla projede yer aldığı tespit edilirse, ilgili başvurular hangi aşamada olursa olsun iptal edilebilir.
  6. Başvuru sırasında belirtilen grup üyeleri esas alınır. Olağan dışı bir durum meydana gelirse, grup üyelerindeki değişiklikler değişiklikten itibaren 5 iş günü içinde yazılı olarak YUTTO’ya bildirilip onay alınmalıdır.
  7. Yarışma kapsamında sunulan projelerin fikri mülkiyet hakları girişim sahiplerine aittir. Katılımcılar, YUTTO’nun katılımcıların proje bilgilerini, görsellerini ve ilgili materyalleri duyurma ve yayınlama hakkına sahip olduğunu kabul eder. Katılımcıların projeleriyle ilgili paylaşılacak bilgiler, yürürlükteki KVKK düzenlemelerine uygun olarak kullanılacaktır.
  8. Proje takımı üyeleri, kendi aralarında fikri ve sınai mülkiyet haklarından doğabilecek tüm sorunları çözmekle yükümlüdür. Ekip içi anlaşmazlıkların çözümü, YUTTO’nun yetki alanında değildir. Anlaşmazlıkların çözülememesi durumunda proje yarışma kapsamından çıkarılabilir. Anlaşmazlık durumunda, ekip üyeleri tarafından hazırlanmış yazılı çözüm planı, YUTTO tarafından belirlenecek formata uygun şekilde sunulmalıdır.
  9. Katılımcılar, sundukları projelerin özgün olduğunu ve tüm hukuki ve mali sorumluluğun kendilerine ait olduğunu kabul eder. Projenin özgün olmadığı tespit edilirse, proje diskalifiye edilir.
  10. Başvuruların ve projelerin toplum değerlerine aykırı veya genel ahlak kurallarını ihlal eden unsurlar içermesi ve/veya girişim ekibinin bu tür olumsuz davranışlarda bulunması halinde, YUTTO, başvuruyu veya projeyi herhangi bir aşamada değerlendirme dışı bırakma ve diskalifiye etme hakkına sahiptir.
  11. Yeditepe Yeni Fikir programı kapsamında desteklenen girişimler, program logosunu kullanarak destek aldıklarını girişimin web sitesinde duyurmalı ve proje çıktılarında bu desteği belirtmelidir.
  12. Program kapsamında destek alan girişimlerin ticarileşmesi ve/veya yatırım almaları durumunda, YUTTO A.Ş., %2 hisse opsiyonu alma hakkını saklı tutar. Girişimciler, yatırımcılar ile müzakere sürecinde YUTTO’nun pay haklarını koruyacak şekilde sözleşmelerini hazırlamakla yükümlüdür.
  13. Girişim, ticarileşme veya yatırım alma durumunda, gelirlerini, yatırımlarını ve diğer ticari faaliyetlerini YUTTO'ya 6 aylık dönemlerde düzenli olarak raporlamakla yükümlüdür. Raporlar, YUTTO tarafından belirlenen formatta ve belirtilen sürelerde sunulmalıdır.
  14. Bu metinde belirtilen veya belirtilmeyen hususlarda, ortaya çıkabilecek sorunların çözümü için YUTTO’nun nihai karar yetkisi saklıdır. YUTTO’nun kararlarına itiraz durumunda, bağımsız bir hakem heyeti tarafından değerlendirilecek ek bir süreç uygulanacaktır. Hakem heyeti, tarafların eşit katılımıyla belirlenecektir.